zondag 5 februari 2017

vertrek vanuit St Maarten

2 februari donderdag,

Vandaag vertrokken uit St. Maarten. Het voelt  dat we nu echt vertrekken omdat we tot nu toe op de boot veel bezig zijn geweest met klussen, kleine reparaties en bevoorrading omdat hier zo’n goede en bekende supermarkt is .wij denken dat er meer westelijk weinig en /of niet makkelijk te krijgen is. We hadden wel een paar dagen eerder willen vertrekken maar, alhoewel het schitterend weer was, stond er een harde trade wind van vaak  meer dan 30 kts (knopen), net even ter veel van het goede, De trade wind is hier de overheersende wind uit het oosten.  Vanaf november tot Mei is die altijd aanwezig  meestal tussen 15 en 25 kts. Dus handig als je van noord naar zuid vaart. 
Lekker half windje . Meestal een rifje in het zeil en varen, het loop dan als een jekko! 
Vandaag naar Anguilla  een eiland ten noorden van St Maarten gevaren.  Rifje erin en met 8 knopen in een heerlijk zonnetje 20 mijl afgelegd in ruim twee uur.  
Voordat we in de baai ,waar je mag ankeren, hebben we even geankerd bij een heel klein eilandje, Sandy Island vlak voor de kust  van Anguilla. Een prachtig wit strandje omgeven door een azur blauwe zee en koraal riffen waar de golven schuimend uit elkaar spatten en waar op het eilandje vijf  palmbomen en een paar hutjes.
 Wij hadden onze dingy op het dek stevig vast gebonden en waren te lui om die nu weer voor even in het water te takelen dus hebben we  maar aan boord genoten na een heerlijke zwempartij.
We verheugen ons op onze komende dagelijkse  zwem en snorkel bezigheden.  
 Sandy Island  is een bescherm natuur gebied en je mag er ’s nachts niet blijven liggen, en varen dus verder naar Road Bay.


Morgen gaan we West –pal voor de wind-naar de BVI’s . 77 mijl  dus vroeg op om niet in het donker aan te komen.
 Uit eindelijk varen wij 85 mijl kruisend voor de wind.


herman  heeft eindelijk de juiste maat amerikaanse gastanks gevonden.

 emails checken.

Sandy Island vlak voor de kust van Anguilla, 



fruit wordt zo redelijk koel bewaard.


  


Shiva weer in de vaart op weg naar BVI's; 
3 februari, 'ochtends 5.30 anker op en in donker vertrokken naar de Virgin Gorda het meest noordelijke eiland van de BVI's.  Er ligt nog een klein eilandje iets noordelijker Necker Island maar dat blijkt privé bezit te zijn van Richard Branson.

Aangekomen op Virgin Gorda,   er zijn weinig havens, dus je ligt  aan je eigen anker en gaat dan met je Dingy naar de wal.

uitzicht op Pear island
Aangekomen moeten wij de volgende dag eerst naar de overkant van virgin gorda varen met de dingy om in te klaren bij de douane, dan naar de immigration en dan weer naar de douane.
 Veel formulieren invullen, maar gelukkig waren  de loketjes in een kantoor aanwezig!!!