woensdag 8 maart 2017

Puerto rico  -bezoeken  San Juan

8 maart-10 maart

De afgelopen dagen  hebben wij "genoten"van echt Hollands weertje. Bewolkt,veel, heel veel regen en veel harde wind 30 kn.
dit betekent dat wij hier nog wel even liggen.Niet alleen de wind is hard maar er staan hier hoge oceaan golven van rond 4 meter.
Ik zit nu in het winkeltje van de haven en daar hebben ze goed internet( absoluut geen van zelfsprekendheid hier) dus nog even de blog bijwerken voordat straks het internet  steeds moeilijker te krijgen is.

We hebben de hoofdstad San Juan bezocht en waren verrast door de prachtige oude stad. Voor het eerst in de Cariben weer een stad met mooie en goed onderhouden historische gebouwen en veel Spaanse historische cultuur elementen.
In San Juan allemaal leuke pleintjes en doorzichten

In San Juan op het museum plein staan zaterdag  bewoners eten en drinken te verkopen, heel gezellig. Er staat op een van de kraampjes zelfs een espresso apparaat. dus Herman begint zijn dag  hier uitstekend.

  De oude vestingmuren van San Juan

 In de oude binnenstad is het een wirwar van straatjes met allemaal gekleurde huizen in pasteltinten.

 nog nooit geslapen in zo een raar "idioot " hotel
een minizwembad in de fundamenten van en ruiine
 de eigenaresse loopt rond met een papegaai op haar schouder

Afrikaanse tulpen boom , vooral aan de noordkust staan deze prachtige bomen.
 de rode bloemen zijn zeker 15 cm groot.

 De bevolking is ongelooflijk vriendelijk, onderweg krijgen wij spontaan sinaasappels aangeboden , iedereen  staat klaar om  raad te geven en de weg te wijzen en de auto bestuurders zijn echte "heren" in het verkeer; zodra je aan de kant van de weg staat, wordt er gestopt en gewuifd zodat je veilig kan oversteken.
In het binnenland  is het niet armoedig, alles ziet er heel verzorgd uit, er is fruit en er wordt groente verbouwd.
In  San Juan zijn er veel armoedige, grote wijken rond de oude stad, maar hier woont dan ook 2/3 van de bevolking, het land heeft een grote werkeloosheid en een zeer grote buitenlandse overheidsschuld, waardoor er weinig aan deze problemen wordt gedaan.
in het binnenland zijn er veel bananen plantage en citrusbomen.
Prachtige bomen zonder blad, maar vol met knalrode bloemen.



Puerto Rico heeft de grootste telescoop ter wereld.  300m2 ! The Arecibo Observatory , die hebben we natuurlijk bezocht. Omdat de telescoop zo hoog op en tussen de bergen staat heb je daar ook een prachtig uitzicht over de omgeving.